Kandungan blog ini lari sikit je dari fakta..kalau rasa loya, jangan muntah di sini..
http://img191.imageshack.us/img191/5630/abandonchilds1.png
14

AWAK LAHIR KT MANA??... LONGKANG, TONG SAMPAH ATAU DEKAT MASJID?

Posted by morriss on 1:49 AM in ,
sape tengok fringe?? season 1 episod 2.. pasal rapid aging.. lepas sejam dua perempuan tu bersetubuh, terus beranak.. keluar2 je pastu anak tu terus jadi tua... hahaaa.. x logik kan? kononnye teknologi tu dicipta utk army, supaya dorang boleh lahirkan anak dgn ramai dan terus membesar dan sedia utk jd tentera.. xyah tunggu 20 tahun baru budak tu ready nak jadi tentera.. sejam dua je lepas beranak, terus jadi besar.. cuma kelemahan research tu, dorang x boleh nak stop kan proses aging tu pada umur yg dorang nak.. sebab tu, lahir2 je, terus membesar, terus jadi tua, pastu terus mati.. dlm masa beberapa jam je...



kalau la, teknologi tu wujud dan ianya sempurna.. korang yg perempuan ni... nak ke guna teknologi tu? senang.. xpayah susah2 nak kendong anak tu sampai 9 bulan.. ade yg jenis x sabar nak tengok anak tu, x payah tggu 9 bulan, dah boleh dapat bayi tu... korang nak ke mcm tu??

aku rase la kan.. ye, saye mengaku saye xde pengalaman mengandung serta melahirkan anak.. saye juga mengaku bahawasanye, kalau diberi peluang pun, saye xkan mahu jadi kaum hawa kerana saya takut nak beranak.. gila ape.. perut besar 9 bulan.. siap bergerak2 lg dlm perut tu.. pastu nak kena teran setengah mati baru baby tu boleh keluar.. silap2 kena cesarean baru boleh keluar baby tu.. huhh..  imagine je pun gua dah x mampu...

tp, gua rasa, malah amat yakin.. bahawa, kaum wanita xkan mahu gunakan teknologi mcm tu.. korang lebih rela bersusah payah demi merasai nikmat melahirkan anak.. nilai serta pengorbanan tu yg mahal serta amat berharga.. sepanjang proses tu la hubungan ibu dgn anak mula terjalin... 






senang kata, mengandung serta melahirkan anak ni,adalah suatu nikmat yg x ternilai bagi seseorang hawa.. boleh tak hargai nilai tersebut.. lahirkan anak dgn penuh kasih sayang tanpa ada rasa penyesalan.. lahirkan anak dgn hasil hubungan dgn org yg betul2 kita sayang.. bila anak tu lahir je kedunia ni, kita sambut bersama pasangan tercinta dgn hati yg bahagia serta penuh kesyukuran... bukan penyesalan.. bayi, yg baru lahir, tak patut dibenci..  

tak rasa sayang ke dapat baby comel2, pastu korang buang.. x terpikir ke, bayi yg korang lahirkan tu mungkin akan jadi seorang yg berguna bila besar nanti... nak buat sesuatu kena pikir panjang jugak...

 



**jiran aku ada 12 org anak..
semakin kebawah, anak
yg dia dapat semakin comel..
anak yg last skali tu x bleh 
blah.. comel mcm ape je..
gua rasa cam nak colek je..
pastu buat adik gua.. 
boleh buli hari2...



14org kentut di sisni:

Post a Comment

Copyright © 2009 ABANDONED CHILDS All rights reserved. Theme by morriss. | Bloggerized by morriss.