Kandungan blog ini lari sikit je dari fakta..kalau rasa loya, jangan muntah di sini..
http://img191.imageshack.us/img191/5630/abandonchilds1.png
4

PROF USOP...

Posted by morriss on 12:02 AM in
"Ape yg kamu dah belajar, rumus2 yg kamu hafal..bila dah kerja nanti...tak berguna semua tu..."


                                                                                                           -Prof usop




stail mengajar :
-masuk kuliah tanpa bawak sebatang marker pun..hanya pen drive berisi scanned buku heat transfer (subjek paling susah kt UTeM)..

-hanya gunakan 40 minit je daripada 2 jam waktu kuliah..

-baca je ape yg ada dlm slide...lebih kepada berbual perkara pelik2...

-lebih pentingkan proposal pergi melancong daripada subjek yg dia ajar..

-bila tanya sesuatu yg kita x faham, dia akan goreng2 ayat...lepas 20 minit die putar belitkan ayat, kesimpulannye dia langsung x menjawab soalan yg ditanye....kebanyakan mesti lari topik...genius prof ni..


-jangan tanye bab calculation..die langsung x tau..padahal subjek ni bersepah calculation...

-bagi assignment banyak2..suruh tulis report banyak2..tapi bila student dah submit, dia langsung x check..tugasan tu semua bakal jadi fosil..

-setiap tahun gunakan soalan final exam yg sama..sebijik..cuma kalau berkaitan dengan calculation tu, ubah nilai je..soalan tetap sama..yeah.final semua orang score 100% (subjek paling susah dan x masuk akal)...


dulu aku rasa ntah pape prof mcm ni..nama je prof, tp ape pun x tau..pemalas..ambil mudah pada student..tp sekarang aku dah sedar kenapa dia buat mcm tu semua...








*jangan ambil mudah atau perkecilkan
apa yg org lebih tua cuba buat..
dorang dah jatuh dulu dalam 
perangkap2 kt dunia ni...

4org kentut di sisni:

Post a Comment

Copyright © 2009 ABANDONED CHILDS All rights reserved. Theme by morriss. | Bloggerized by morriss.