Kandungan blog ini lari sikit je dari fakta..kalau rasa loya, jangan muntah di sini..
http://img191.imageshack.us/img191/5630/abandonchilds1.png
0

KAKI BOLA a.k.a FOOTBALL

Posted by morriss on 9:34 PM in
WELCOME..

Guys..sembang2 pasal bola kt sini..nk kutuk2 MU boleh...nak caci Ronaldo boleh...nak Maki Rooney pon boleh (apsal cm anti MU je nih? hehee..) so let share everything about football here..mari berforum kearah memajukan bolasepak tanah air..YEAAHH!!!
So..please drop by~


IT'S OVER

as the match between Mu and Arsenal end draw... the one point gained by Manchester United has make the EPL title pursuit comes to the bottom line. they end up without any goal,which enough for Mu to declared as the title winner. It was a very disappointment where arsenal cannot show their abilities, where they won 2-1 for the first game against MU this season. More on pain is absolutely for LIverpool which for the rest of the last period of the league, the only important matter for them is to watch Mu defeated.

For me, the chemistry level for Arsenal squad is very awful and the level of confidence is very lack. it is quite common for middle and bottom teams to be low and lack of confident when comes a match with top teams of the league.

come on laaa... step up..gain your pride..kena la semangat dan x takut bila jumpa pasukan yg kuat..the paid is quite good..tgk time Fullham kalahkan MU ari tu...pergh...bergegar restaurant tomyam 'Selera Kampung' kt Bentong tu (time tu ake de practical kt situ..so tgk match tu kt situ r)..kt tempat lain lagi la...fans Fullham xtau r cmne dorang celebrate mlm tu..mst gile **** punye...

pape pun..congrats pade squad MU dan Fans...yg lain try harder next season~


STEVEN GERRARD CROWNED FOOTBALLER OF THE YEAR

Steven Gerrard has been voted the 2009 Footballer of the Year by the Football Writers' Association.

The 28-year-old Liverpool captain topped the poll of journalists ahead of Manchester United team-mates Ryan Giggs and Wayne Rooney to win the prestigious accolade, which has been running since 1948.

Gerrard, who has led his side's challenge to United for the Barclays Premier League title, will receive his award at the FWA's gala dinner at the Royal Lancaster Hotel in London on May 29.

Bagi aku memang Gerrard deserve it.. xde player lain yg lebih outstanding selain Gerrard season ni...Gerrard is the genius plan maker..that is why he is the generator for the team...dia suka menyerang, hantaran2 yg cantik dn tepat serta boleh bermain di semua posisi...Banyak org compare Gerrard dgn Lampard...dari segi posisi dn peranan, mmg lebih kurang sama..but the most difference between them is the desire to win and toughness toward pressure on Stevie himself...yet, Gerrard is seems to be more prolific compared to any others player...

MU...ble ko nk kalah..


saat2 macam ni mst semua penyokong setia Liverpool lebih terarah kpd memerhati perkembangan semasa skuad manchester united..ye la..dgn berharap MU akan kalah dlm 2 perlawanan yg akan datang smbil liverpool perlu menang semua perlawanan ( mmg mustahil.. ).. pape pon, sedikit respek pd skuad MU sbb dapat kekalkan stail consistent dorang...walau mcm mana pon, season ni blm abis... liverpool still keep on fighting....

LIVERPOL IS MAGIC!


Walaupn peluang utk meraih trofi liga domestik seakan2 dh xde harapan..tp bagi aku LIVERPOOL is te best this season..instead of many dissapointments, terutama x gunakan setiap peluang yg ade bila elite skuad tgh terumbang ambing, plus kebuntuan taktik skuad liverpool utk kalahkan skuad bawahan, plus kebodohan RAFA dalam memilih pemain...tp, byk magic yg telah dilakukan oleh kelab ni...boleh dianugerahakan sbg KING OF COME BACK..ye r, asek score last2 minit je..pastu menang...byk drama yg dorang dh buat serta gol2 dn gerakan2 yg menarik...on top of those, aku yakin semua tu terjadi bkn sebab nasib, tp semangat dorang utk terus menang...consider case mase lawan Chelsea time quarter final champions league, mmg dh nampak yg piala tu bkn milik liverpool kali ni...score bnyk mane pon..still kalah..huh...

MANE EDUARDO?


Mamat ni la punca Arsenal hilang rentak kemenangan last season..patah kaki dh setahun..baru2 ni wenger ade letak die mase game.tp tu pn sbg sub je..hmm maybe blm cukup cergas kot..lg pon kn dh lame rehat..tp the point is, aku teringin sgt nk tgk die ni cm dulu..lincah gedegang mamat sorang nih( ayat puak mane aku pakai nih)..come on la...EPL lack of skill and beautiful game...org2 mcm ni la yg nk mencantik kan lg english football..Gerrard pon dh blaja pakai skill time main bola skrg nih..hehee...tp xtau la pasni die blh main cm dulu ke x...biasenye, pas injured player mst sume down...cm Saha contohnye..

CHELSEA.. sedey la korang...


Lepas seorang peminat Arsenal bunuh diri pas kalah dgn MU (aku dgr kt berita)...cmne plak dgn peminat Chelsea pas 'kalah' dgn Barca..hahaa...memang kacau bilau kedai mamak kt selayang nih time andres Iniesta buat magic...walaupn game agak membosankan (x mcm 1st leg ari tuh)..tp klimax mmg x disangka....apsal la bola tu bulat...buat mcm mane pn, klu game tu bkn kite yg punye, terima je la kekalahan tu...so, pd penyokong2 Chelsea, xyah nk terjun2 bangunan ek..berhantu nnt bangunan tu...

0org kentut di sisni:

Post a Comment

Copyright © 2009 ABANDONED CHILDS All rights reserved. Theme by morriss. | Bloggerized by morriss.