Kandungan blog ini lari sikit je dari fakta..kalau rasa loya, jangan muntah di sini..
http://img191.imageshack.us/img191/5630/abandonchilds1.png
0

SOCIAL & RELIGION

Posted by morriss on 12:25 AM in
BENJAMIN MURTAD


video

1ST OF ALL...pd viewers, especially melayu & islam...rileks...jgn gelabah...cool je...jgn caci maki sesape lepas tgk video ni...

video ni 1st part drpd ceramah oleh seorang yg dulunye hamba Allah...die kasi talk pd org2 kt sabah agaknye...die bagi ceramah pasal kristian, keburukan Islam, keburukan nabi Muhammad S.A.W dan sebagainye...the big issue is, he was a muslim and melayu...tp time die kac talk ni die dh selamat dimurtadkan...so, bak kata dia dalam video ni.. 'sesape yg islam, melayu jgn emo ( ni ayat version aku sendiri) dia bg ceramah utk org2 kristian..klu kite tgk..then kita marah..mmg kita yg salah..kita yg salah masuk tempat'....ok tu kita kena terima....

so...aku share video ni jst utk kita sndiri umat2 akhir zaman ni fikir...knp dorang benci sgt islam..knp dorang berpegang sgt dgn ajaran tu walaupun Allah dh bnyk tunjukkan kewujudannya walaupn x secara direct...

point yg plg penting sekali adalah Benjamin tu sendiri yg kita kena tgk...kenapa dn bagaimana dia blh jd murtad...statistik org melayu murtad yg benjamin sendiri dedahkan dlm video ni sendiri pn agak mengejutkan...dari ape yg Benjamin ni sendiri ceritakan, aku agree yg die pernah belajar pasal agama..malah lebih sedikit drpd org2 biasa ilmunya..namun, bagi aku, dia tak extract ilmu Islam tu secara berhikmah...dia lebih berfikir dari segi logik dn lebih memandang perkara yg nyata...semua org boleh sesat kalau tidak memahami hikmah ajaran Islam...setiap Ilmu yg Allah turunkan tu dan disampaikan oleh Nabi Muhammad S.A.W tu semuanya berhikmah...kadang2 score A dlm bahasa Arab, Al-Quran & As-Sunnah, Syariah Islamiah, etc x mencukupi utk kita btl2 kenal agama dan tuhan kita...

take your time watch this video..jgn terpengaruh...klu rasa give up, seumur hidup asek malang je..sabar..have a faith..kita semua hidup sebab kita sntiasa berharap..jgn hilang harapan..dan yg plg penting sentiasa merayu dan 'merengek' pada Allah yg satu dalam ape pn keadaan kita...Allah sentiasa rindukan rayuan hambanya....pray that we will be always on track..

ni 1st part drpd full video...nk full video download kt link bwh ni ye sedare sedari...

0org kentut di sisni:

Post a Comment

Copyright © 2009 ABANDONED CHILDS All rights reserved. Theme by morriss. | Bloggerized by morriss.