Kandungan blog ini lari sikit je dari fakta..kalau rasa loya, jangan muntah di sini..
http://img191.imageshack.us/img191/5630/abandonchilds1.png
0

GAMES

Posted by morriss on 5:44 PM in
FIFA 09



sebagai peminat bolasepak dan games FIFA soccer, aku nk share sikit pasal the latest version, FIFA 09...I'm really dissapointed, instead of its preface/menu layout, for me there is no improvement at all..in addition, more space, more RAM, higher computer's performance are required..nie taktik dorang bisness atau pon memang xde idea dh...

selepas kebosanan dgn banyak sgt flaw masa FIFA 08, FIFA 09 ni dari segi gameplay die seperti dh berbalik kpd FIFA 07..yah, for me FIFA 07 is the most perfect currently..

as a gamers, video, picture, graphic, etc quality are not the very most important aspects to be considered...mase main semua tu tolak tepi..betul x adik2...antara kelemahan dr segi gameplay yg masih dorang x solve smpai sekarng adalah:

1. set up buttons untuk joystick banyak yg 'disable'...misteri nih...pakar2 semua tgh gila dok cari camne nak main guna joystick....
2. as usual, player change/selection, really dissapointed...nak select org lain, palyer lain plang yg dia select..
3. players position..lagi la merapu...rase nk bakar je pc bila main game mcm ni...melilau ntah kemana player2 ni semua...
4. banyak gerakan2 player( bila vs computer ) yg x logik...kita rembat setengah mati x gol2..computer rembat slow je dh boleh gol...padahal aku gune peter cech tu...penipu betol...dan bnyk lagi lah pembohongan yg berlaku...


tp, a bit of compliment sbb tahap kesukaran meningkat..mencabar la sikit...pastu menu die pon more systematic..option pun bertambah...kire boleh la klu nk layan...tp still FIFA 07 is the best..



NEED FOR SPEED UNDERCOVER


Selepas kekeciwaan gn hasil kerja NFS ProStreet, yg amat x profesional dan membosankan, NFS Undercover ni boleh la tahan..as usual..semakin lama spec yg diperlukan semakin la tinggi..aku apply system yg paling minimum..tu pun x satisfy full requirement...

skali lg comment aku, engineer2 dn designer2 game ni sume dh xde idea...lack of idea...NFS Carbon is the climax.. undercover ni lebih kpd drama...x best sbb kite keje curi kereta, tp x dapat kereta tu..unlike NFS Carbon, we defeat the boss and we drive away their car..baru la best..

degree of freedom for this game is not bad...as usual, main kejar2 dgn polis...dpt task curi kereta..mcm2 lg la...for me, the best car this time is Bugati Veyron...laju siot...handling pn steady..

ok, have a try...

0org kentut di sisni:

Post a Comment

Copyright © 2009 ABANDONED CHILDS All rights reserved. Theme by morriss. | Bloggerized by morriss.