Kandungan blog ini lari sikit je dari fakta..kalau rasa loya, jangan muntah di sini..
http://img191.imageshack.us/img191/5630/abandonchilds1.png
0

cara masak megi berlandaskan buku teks kimia form5

Posted by morriss on 12:43 AM in
tips ni khas ditujukan kpd:
  1. bebudak asrama (terutama yg kaki pow megi junior)
  2. mamat2 opis yg cut gaji utk simpan wt kawin
  3. rider2 McD, pizza, etc yg menganggap megi sbg makanan berklas hotel sbb dh jemu telan fast food
  4. bebudak u yg bile ujung2 sem dh kering sbb duit PTPTN gne buat angkat full set jeans lee, sneakers dolce gabbana, jaket rags, etc...g klas cm nk g anugerah skrin...
  5. mamat2 indon construction (pergh gaji dorang gune g pancing janda2 ngan awek2 local...ni fenomena yg sgt mencabar kredibiliti lelaki2 melayu kt msia ni...aku x..aku kacuk italy ngan jepun)
  6. awek2 boroi yg mggunakan megi sebagai medium menggantikan nasi...tujuan bagi mengelakkan dilebel sebagai perempuan hamil dan diberi seat masa dlm lrt...

golongan2 lain pn patut amik tau jgk pasal ni...kesahihan x dapat dikenalpasti..aku dh rujuk jabatan kimia dan kaji cuaca dunia yg berlokasi di teluk intan..mereka pn teruja dan menganggap ini adalah penemuan yg penting dlm sejarah peradaban manusia..nyaris aku dapat nobel itu hari..ah...publisiti aku x amek pot sgt..nk bagi, bagi la bugati sebijik...dh, tolong study benda ni betul2..mungkin keluar final exam nnt....

cara2 sesat yg kita..eh korang slalu kita buat:
  1. beli/mintak/curi megi mangikut citarasa masing2
  2. panaskan air sekali dgn megi dan rencahnye sekaligus (xde seni langsung)
  3. siap..xyah taruk dlm mangkuk..telan terus laju2 sebelum roomate mintak... (org mcm ni aku admire..siries)

jgn la amalkan budaya kurang sihat mcm ni..knp? ini kerana ye.. mengikut kajian yg aku buat masa study kt harvard sekitar era 50-an dulu...
  1. setiap megi diselaputi selaput dara..yah..tolong jgn imagine...diselaputi selaput lilin..x sedap...bahasa sanskrit nye adalah wax..sebagai bahan pengawet dan badan manusia mengambil masa 4-5 hari utk mengumuh wax tersebut..turut dikhuatiri najis anda akan turut diselaputi wax tersebut, dan sila bayangkan sendiri mengikut kreativiti masing2 ape yg akan jd berikutnya...jd, air yg digunakan utk memasak megi perlulah dibuang dan diganti dgn air baru sebelum dimakan..
  2. seperti yg semua org maklum (kecuali aku yg x rajin nk bace ingredients kt pack megi tu), perencah megi mengandungi MSG (Misai Sarjan Galak ataupun bahasa saintifiknye monosodium....remaining g cek kamus sendiri)..MSG akan react bila kita boil kan dia..so, chemical reaction dia akan berubah menjadi toxic..

cara saintifik memasak megi sebagaimana yg diluluskan sirim:
  1. didihkan megi dlm periuk/kuali
  2. bila dh sebati/ranum, buang air tersebut kerana ianya mengandungi wax.
  3. sambil2 tu didihkan air yg baru..kemudian ambil megi yg dh ditapis td dan bubuh kedalam air baru yg dididihkan td.
  4. taruk perencah..siap ^,^




.

0org kentut di sisni:

Post a Comment

Copyright © 2009 ABANDONED CHILDS All rights reserved. Theme by morriss. | Bloggerized by morriss.